Artconfinat, l’efecte sanador de l’Art

Des del Grup CHM Salut Mental estem col·laborant amb el Centre Cívic Joan Oliver- “Pere Quart” en l’elaboració d’uns vídeos sobre l‘Artconfinat i l’efecte sanador de l’Art en temps de confinament.

Cada setmana podreu veure les gravacions de les persones que ens expliquen com l’Art els ha donat vida i esperança en els moments de confinament viscuts.

Són moments de tancament, pèrdua de llibertats, aïllament i solitud, de deixar de fer aquelles activitats i rutines que fem habitualment: veure’ns i trobar-nos amb els amics, amb la família, estar a la natura i respirar-la… En resum, deixar de fer tot allò que ens alimenta i dóna vida. Un temps viscut amb inquietud, intranquil·litat, incertesa i por.

Amb aquest breu document es vol donar a conèixer i visibilitzar allò que tots tenim en comú: que l’Art ens serveix també per superar aquests moments, donant-nos il·lusió i vida; esdevé una eina poderosa d’expressió i de comunicació que tots tenim a l’abast.

Durant el confinament, des de diferents Serveis ens han arribat mostres de creacions fetes per alguna de les nostres persones usuàries, creacions que els han servit per poder passar per aquests temps de manera més lleugera i a poder sostenir patiments i angoixes.

Hem recollit algunes d’aquestes obres i compartit amb els/les autors/es l’interès per evidenciar el poder de la creativitat. Alguns d’aquests creadors han estat produint moltíssim amb la seva forma artística, d’altres han descobert noves formes de creació.

Us convidem, doncs, a visualitzar-les cada setmana a la pàgina web del Centre Cívic Joan Oliver- “Pere Quart”.

> Presentació càpsules d’art en temps de confinament

> Primera càpsula d’art de Poesia

> Segona càpsula d’art de Pintura

> Cinquena càpsula d’art

2021-07-01T18:07:25+00:00