Assessorament i col·laboració d’ALCIL amb Diverscoop

La cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per persones amb diversitat funcional, ha reobert el passat 27 de gener els dos primers quioscos en desús de la ciutat de Barcelona, al districte de Sant Andreu i al de Sants-Montjuïc.

La iniciativa ha estat possible després d’un any de treball intens de les persones cooperativistes que han rebut formació específica i assessorament per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Durant les últimes setmanes els i les cooperativistes han acabat de detallar el seu pla de negoci inicial, han contactat i negociat amb les empreses proveïdores per conèixer de primera mà els canals de distribució, han conversat amb quiosquers i quiosqueres i fet pràctiques en alguns establiments, han adequat els seus quioscos i han fet visites per conèixer el veïnat.

Per a la seva posada en marxa, la cooperativa Diverscoop ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Les Corts per a la Inserció Laboral (ALCIL) del Grup CHM Salut Mental.

Durant la preparació del projecte, la cooperativa Diverscoop va contactar amb ALCIL per rebre assessorament. En un primer moment es van fer reunions amb les Tècniques de l’IMPD per tal d’aclarir alguns dubtes generals de funcionament de quioscos.

Posteriorment, les persones que formen part de Diverscoop van fer una visita al Centre Especial de Treball (CET) d’ALCIL, concretament a la Papereria i al Quiosc i van poder parlar amb les persones treballadores sobre el seu funcionament i es van resoldre dubtes i inquietuds. Finalment, des d’ALCIL també es va assessorar i ajudar a proveir-se de tot aquell material d’oficina bàsic i imprescindible per poder posar en marxa el seu negoci.

Ha estat un plaer participar en aquesta iniciativa i esperem poder continuar amb aquesta línia de col·laboracions.

2020-03-02T21:46:14+00:00