El Grup CHM Salut Mental a la IX Jornada BCN Salut Mental

El passat 14 de març es va celebrar al Col·legi de Metges de Barcelona la IX Jornada BCN Salut Mental amb el títol “Salut Mental a l’entorn de vida: un nou repte”.

Durant la jornada es va tenir l’oportunitat de conèixer diferents modalitats d’atenció en el lloc de vida a través de dues experiències internacionals (Londres i Paris), pioneres en el desenvolupament de la intervenció en crisi i l’atenció de proximitat en el domicili, com alternativa a l’hospitalització convencional.

La conferència i debat “Diferents modalitats d’atenció en crisis: experiències internacionals” va ser moderada pel Sr. Joan Vegué i va comptar amb la participació del Prof. Derek Tracy, consultor psiquiatre i director clínic dels programes de crisis, hospitalització i rehabilitació a l’Oxleas NHS Foundation Trust a Londres, i del Prof. Vassilis Kapsambelis, psiquiatre i psicoanalista, membre de l’Associació de Salut Mental al districte núm. 13 de Paris.

Posteriorment, es van presentar diferents experiències sota el títol: “L’Atenció domiciliària i a la Comunitat en els Serveis de BCN Salut Mental: experiències rellevants”. Aquesta taula va ser moderada pel Sr. Lluís Mauri.

Durant la tarda, la jornada va prosseguir amb l’organització de 4 tallers simultanis:

  • Com vinculem els joves?
  • Intervenció en crisi: potencialitat i límits.
  • Atenció en el lloc de vida.
  • L’avaluació de serveis des de l’experiència en primera persona.

El Grup CHM Salut Mental va formar part del Comitè Organitzatiu, així com liderant i organitzant tallers, i també va contribuir a la jornada amb suport en les tasques administratives.

2019-04-04T13:55:03+00:00