El Grup CHM Salut Mental a la trobada internacional i interdisciplinar amb experts xarxa Pro-Emotion-Y (PROEM)

El programa EspaiJove.net del Grup CHM Salut Mental va assistir a la Trobada Internacional i interdisciplinar amb experts Xarxa Pro-Emotion-Y (PROEM) “Xarxa d’investigació interdisciplinària per a l’avaluació psicològica i en la promoció de la salut mental i benestar emocional en els joves”, celebrat el 23 d’abril a la Universitat de Jaén (UJA).

La trobada estava organitzada per la Universitat de Jaén i van participar investigadors, clínics, usuaris i orientadors de 8 institucions espanyoles (UJA, UMH, UCM, UNED, COPOE, UAM, UCO, UAL, GRUP CHM SALUT MENTAL i AMTAES).

La trobada es va dur a terme mitjançant dues taules rodones.

01-jornada-proem

En una primera taula es va analitzar la situació actual de la identificació de problemes mentals i emocionals en adolescents com l’ansietat, l’estrès, la depressió o el suïcidi. I en una segona taula, en la qual va participar el Grup CHM Salut Mental, es va realitzar una reflexió sobre els reptes a què ens enfrontem en la prevenció, diagnòstic i tractament dels problemes emocionals amb la proposta de possibles actuacions i polítiques a tenir en compte.

L’objectiu final de la xarxa és posar en comú totes les experiències dels grups de recerca, professionals, associacions i joves per generar i redactar un document de treball que serveixi com a full de ruta per descriure la situació real i recollir possibles recomanacions per remetre-les a grups d’interès i legisladors, el que finalment permeti l’establiment de polítiques de salut i benestar mental en els joves.

S’adjunta l’enllaç a la notícia de premsa de la jornada: aquí.

2019-02-10T17:59:48+00:00