El Grup CHM Salut Mental participa a les Jornades d’atenció precoç de la psicosi a la regió sanitària de Girona organitzada per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS)

El passat dia 20 de setembre de 2018, va tenir lloc a l’Hospital Santa Caterina (Salt) de Girona una jornada sobre l’abordatge precoç de la psicosi. La jornada va estar centrada en com abordar la psicosi i la seva intervenció precoç.

Per tractar el tema en la seva total dimensió es va convidat a participar a la directora del Pla Director de Salut Mental, Cristina Molina, i Lluís Lalucat, president del Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, que varen exposar les conclusions del “Llibre Blanc: situació general de la intervenció primerenca en psicosi”. Tot seguit, els psiquiatres de l’Institut Pere Mata (Tarragona), Vanessa Sánchez, i de l’Hospital Gregorio Marañón (Madrid), David Fraguas, varen informar sobre què es pot fer abans, durant i després d’un primer brot psicòtic. El paper de l’esport en la recuperació i integració social, a càrrec d’Eduard Torras, va posar punt i final a la sessió. El programa va ser presentat pel president de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Joan Profitós, i el cap de Programes de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines, Jordi Cid. La jornada va ser organitzada per l’IAS i pels laboratoris Otsuka & Lumbeck.

01-ias

L’IAS va posar en marxa a finals de 2017 dos programes d’intervenció precoç a la psicosi (EIP), un a l’Alt Empordà (Figueres) i un al Baix Empordà (Platja d’Aro) per atendre de forma precoç les necessitats estimades de la població de referència de 14 a 35 anys. Aquests equips se sumen als ja existents, ubicats a la Selva Marítima (Blanes) i el Gironès Pla de l’Estany (Girona). Els EIP estan formats per un psiquiatre, un psicòleg clínic, un treballador social i un infermer. Segons les últimes dades registrades dels programes consolidats a Girona i Blanes (encara no hi ha dades dels nous) s’han incorporat als programes 375 persones en el cas del Gironès-Pla de l’Estany i 183 en el cas de la Selva marítima, amb una mitjana de persones tractades l’any de 134,89 en l’EIP de Girona i de 77,33 en l’EIP de Blanes.

2019-02-10T17:59:38+00:00