El SIOAS incorpora la metodologia Visual Thinking per a l’orientació en els itineraris d’inserció laboral

Home/Sin categoría/El SIOAS incorpora la metodologia Visual Thinking per a l’orientació en els itineraris d’inserció laboral

Durant el mes de desembre, al SIOAS, de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental del Grup CHM Salut Mental, s’ha començat a implementar la metodologia Visual Thinking (o pensament visual) a partir d’una activitat de caràcter grupal i organitzada en dues sessions.

El Visual Thinking és una metodologia que permet organitzar i representar pensaments i idees de manera gràfica.

L’ús d’aquesta metodologia ha afavorit, entre les persones participants, la identificació de competències, la definició de motivacions i interessos i la presa de decisions en relació als seus itineraris laborals.

Per assolir aquests objectius s’ha aplicat la metodologia ZöN, dissenyada per Neus Benages (@neusbenages). Aquesta metodologia, tal i com afirma l’autora, permet endreçar i clarificar la presa de decisions en relació a l’àmbit laboral.

09-visual-thinking

Per aplicar-la s’ha treballat a partir de dos mapes mentals on les persones participants han pogut plasmar de manera gràfica, i amb les orientacions de la preparadora laboral del SIOAS, l’anàlisi de les seves experiències prèvies (laborals, formatives, de vida, etc.), els seus interessos i traçar línies d’acció per assolir els seus objectius.

About the Author: