II Premi Dr. Pep Fàbregas de recerca i innovació assistencial en Salut Mental Comunitària

La convocatòria del II Premi Dr. Pep Fàbregas, organitzat per l’Associació BCN Salut Mental, té com a objectiu premiar el millor projecte de pràctica assistencial innovadora en Salut Mental Comunitària, a desenvolupar en els dos anys següents a l’adjudicació.

En la present II convocatòria es van presentar més de 20 projectes d’innovació assistencial. El lliurament del premi s’havia de realitzar el 19 de març de 2020 a la Jornada Tècnica de BCN Salut Mental, però va haver de ser anul·lada degut a l’actual situació provocada per la COVID-19.

Al seu lloc, a principis de juny, el jurat ha notificat que el projecte guanyador d’enguany ha estat el presentat pel CSMIJ de Les Corts i Sarrià- Sant Gervasi de l’Associació Centre d’Higiene Mental del Grup CHM Salut Mental.

Patrícia Escalona, cap de secció del CSMIJ, ha estat la investigadora principal del projecte: “Eficàcia de la psicoteràpia de grup multifamiliar en un centre de salut mental infantil i juvenil”.

Després de quatre anys d’expertesa de l’equip del CSMIJ de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi en tractaments grupals multifamiliars en població infantil i juvenil i les seves famílies, aquest premi suposa l’oportunitat de poder engegar un projecte de recerca qualitativa i quantitativa per tal d’avaluar la seva eficàcia.

2020-07-01T12:16:15+00:00