Jornada 20 anys del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista (CVM-BCN)

El passat 2 de juny l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental va participar a la Jornada 20 anys del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista (CVM-BCN).

El Circuit Barcelona contra la Violència Masclista és un projecte de col·laboració interinstitucional per abordar de forma integral, multidisciplinària i transversal la prevenció, detecció, atenció, recuperació i reparació de les dones i els seus fills i filles que viuen situacions de violències masclistes. Està impulsat i coliderat per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona.

La finalitat del Circuit Barcelona contra la Violència Masclista és establir un sistema articulat de treball en xarxa, cooperatiu i col·laboratiu entre els diferents agents dels àmbits sanitari, social, policial, judicial i educatiu.

Per part del Grup s’ha comptat amb la participació d’Íngrid Esteve, treballadora social del CAS-Les Corts de l’Àrea de Salut Mental de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi amb una intervenció dimecres 2 de juny a la Taula 2: “Estem a prop: Qui som i què fem en els 10 Circuits Territorials (CT) de Barcelona”.

El relat d’aquesta taula anava entorn de la feina que s’està fent en l’actualitat en els diferents territoris, els aspectes a destacar com la metodologia d’anàlisi de casos i dels feminicidis, els protocols i les guies que s’estan treballant i utilitzant de manera consensuada, així com les dificultats trobades, destacant les bones pràctiques i les experiències recents.

L’objectiu del vídeo és donar veu a professionals que representem les Institucions i les Entitats que participen en els circuits territorials dels 10 districtes. Facilitar la participació i l’assistència dels i les professionals que treballen en el circuit en l’actualitat, per tal de compartir i conèixer la història i el treball diari, especialment el que es porta a terme des dels circuits territorials.

El vídeo de la intervenció està disponible al següent enllaç del minut 1:25:19 a 1:27:00: aquí.

2021-07-01T17:57:45+00:00