Jornada de Participació del Dia Mundial de la Salut Mental al Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Sarrià-Sant Gervasi

El dia 10 d’octubre, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Sarrià i Sant Gervasi de l’Associació Centre d’Higiene Mental del Corts del Grup CHM Salut Mental va celebrar una Jornada de Participació centrada en la lluita contra l’estigma.

La jornada va ser organitzada per diferents grups de treball de persones implicades al Servei. Es van realitzar 2 tallers: el primer, titulat “L’estigma al Cinema”, on es van analitzar, en grups, fragments de pel·lícules que encara, de manera més o menys explícita, perpetuen certs estigmes projectant una imatge poc ajustada a la realitat dels trastorns mentals. Al segon taller, “Arts Escèniques i Salut Mental”, es va gaudir d’una representació de la Companyia Psiconautes, per després reflexionar sobre la importància de disposar d’espais expressius on la paraula no sigui l’única via de comunicació.

La Jornada va tenir lloc a la Sala d’Actes del Centre Cívic Vil·la Urània. Més de 50 persones amb experiència des de diferents perspectives en salut mental hi van participar.

Es va concloure que és necessari ampliar la mirada vers els aspectes més funcionals i saludables de les persones amb problemes de salut mental, i es va manifestar el compromís de continuar treballant per millorar la visió que la societat té sobre aquest tipus de problemes, animant els assistents a col·laborar en accions concretes en les que des del SRC es té previst participar.

Des del SRC es va valorar molt positivament el compromís i la implicació dels grups de treball en l’organització de l’acte, així com la bona resposta a nivell d’assistència i participació.

2019-11-06T12:42:50+00:00