Participació del Grup CHM Salut Mental a la I Jornada Pirenaica de Patologia Dual

El passat 4 d’octubre professionals del Grup CHM Salut Mental van participar a la I Jornada Pirenaica de Patologia Dual organitzada pel Grup de Treball en Addiccions de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental amb la col·laboració del Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

La jornada es va dividir en tres parts; 2 taules i tallers de la sessió de tarda. El Grup va participar en la segona taula i en un dels tallers de la tarda.

1. Primera taula: “Etiopatogènia i Clínica”.

Aquesta taula va estar moderada per Rosi Pérez i es van presentar les següents ponències: “Neurobiologia de l’Addicció” per part de la Dra. Francina Fonseca, del Parc Salut Mar, “Psicopatologia de l’Addicció” a càrrec de Begoña Gonzalvo, del CAS Gironès, “Comorbiditat amb la Depressió” per la Prof. Dra. Marta Torrens i, finalment, la Dra. Anna Mané, del Parc Salut Mar, que va fer una exposició sobre “Primers Episodis i consum de cànnabis”.

2. Segona Taula: “Nous reptes en el Tractament”.

Taula moderada pel Dr. Christian Haddad, del SAAS, i que va tenir com a ponents al Dr. Jordi Blach, Director del Pla director de SMIA de Catalunya, que va parlar del “ChemSex o l’ús dels químics en el Sexe”. La Dra. Cristina Pinet, de la Unitat de Desintoxicació de l’Hospital de Sant Pau va parlar sobre “Abordatge del tabaquisme a Salut Mental”, i, finalment la Dra. Carolina Franco del CAS Les Corts, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, amb la presentació “Nous reptes en l’Organització assistencial”.

3. Tallers.

En aquesta jornada la institució ha tingut la seva presència amb l’exposició del taller de la tarda sobre “Maneig de la violència en les dones” a càrrec d’Ingrid Esteve, Treballadora Social del CAS Les Corts de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental. Finalment, l’últim taller sobre “Psicoteràpia en Patologia dual” va anar a càrrec de Laura Blanco, psicòloga de Benito Menni.

La Jornada va ser de gran interès per a la posada en comú de la visió integradora, global i multidisciplinària de l’atenció a la patologia dual.

2019-11-06T12:24:37+00:00