Participació en la Guia de prevenció del suïcidi i acompanyament del dol “Encarem el suïcidi juvenil”

Arrel de la participació de l’EspaiJove.Net, de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, en la taula rodona titulada “Encarem el suïcidi juvenil. Claus per a la sensibilització, prevenció i acompanyament en joves i adolescents” celebrada el passat 27 de setembre del 2017 i organitzada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, va sorgir la proposta de crear una guia de prevenció del suïcidi juvenil.

Aquesta guia s’ha estat elaborant durant aquest any i hi ha col·laborat tots els ponents que varem participar a la taula rodona. El que procura aquesta guia mitjançant les reflexions, consells i recursos que s’hi presenten és donar pautes i eines a persones joves amb l’objectiu de prevenir el suïcidi juvenil de forma directa.

02-guia-espai-jove

En primer lloc, la guia compta amb una radiografia de l’estat actual del suïcidi juvenil a Catalunya i al món. Posteriorment, es centra en la sensibilització i la prevenció posant el focus en la salut mental i emocional i, finalment, aprofundeix en l’acompanyament i el dol.

L’EspaiJove.Net ha participat en l’apartat de sensibilització i prevenció desenvolupant el discurs de salut emocional el qual treballa a les aules amb els i les joves dels diferents instituts.

Guia disponible en aquest enllaç.

2019-02-10T17:59:37+00:00