XIV Jornades Científiques sobre l’Impacte de les xarxes socials i les tecnologies de la comunicació (TIC) en la salut mental infanto-juvenil

Els passats 24 i 25 d’octubre l’EspaiJove.net del Grup CHM Salut Mental va assistir a les XIV Jornades Científiques de la Fundación Alicia Koplowitz dutes a terme a l’Auditori Torre de Cristal de Madrid sobre l’Impacte de les xarxes socials i les tecnologies de la comunicació (TIC) en la salut mental infanto-juvenil.

El tema de les jornades girava entorn a les TIC, i a com afecten negativament els nostres joves, generant addicions i dependència, així com nous perills com el grooming o el ciberbullying entre d’altres.

A part de la part negativa, també es van poder escoltar diverses ponències on ens van mostrar com es poden aprofitar aquestes noves tecnologies. Es va comptar amb la presència de ponents d’arreu del territori espanyol i europeu per mostrar diversos estudis i aplicacions que ja es duen a terme en la pràctica clínica dels professionals de la salut mental infanto-juvenil, tant per al seguiment d’aquestes patologies, com per la detecció precoç i tractament.

Pel que fa al Grup CHM Salut Mental la Dra. Marta Casanovas Espinar, metgessa-psiquiatra del CSMIJ Les Corts de l’Àrea de Salut Mental de Les Corts i Sarrià Sant Gervasi de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, va ser la moderadora de la Conferència de Becaris de la “Fundación Alicia Koplowitz”, així com una dels membres del Comitè Organitzador d’aquestes jornades.

Es va fer menció a l’EspaiJove.net a la Taula 3 sobre l’“Ús de les noves tecnologies de la informació (TIC) en prevenció i avaluació de la salut mental dels nens i adolescents” per part de la Dra. Eulàlia Hernández Encuentra, psicòloga i professora agregada a la UOC en la seva presentació “Ús de les TIC per a la prevenció de l’ansietat dels adolescents”.

Realment ha estat una gran font d’inspiració poder escoltar als diversos experts que han participat en aquests quasi dos dies, ens han aportat inspiració, i ens han obert noves mires sobre les noves tecnologies i com beneficiar-nos d’elles.

2019-11-30T23:46:43+00:00