El Grup CHM Salut Mental participa en la Fira d’Entitats Aprenentatge i Servei Comunitari de BCN

El passat 5 de juny es va celebrar la Fira entitats Aprenentatge Servei Comunitari de BCN. En aquesta trobada participaven representants del Consell d’Innovació Pedagògic de l’IMEB, centres eductius, entitats i els CRP de la ciutat destacant la labor del CRP de Les Corts, que va actuar com a amfitrió i dinamitzador. L’objectiu d’aquesta trobada era facilitar un espai de coneixement entre els centres educatius i les entitats, i donar a conèixer els diferents projectes d’Aprenentatge i Servei adaptats a la nova normalitat.

Els projectes presentats pretenen treballar aspectes tan diferents com la convivència i la igualtat, el patrimoni cultural, el medi ambient, l’economia circular i la participació comunitària, però actualment caldrà tenir en compte la “nova normalitat” i com diu Martí Boneta, del CRP Les Corts, “tots ens plantegen un canvi de paradigma”.

El Servei Prelaboral (SPL) de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental va participar en aquesta trobada, ja que fa anys que aposta per aquesta metodologia amb el seu projecte “Construïm capacitats, construïm ciutat”. En aquests anys s’han signat acords de col·laboració amb 11 centres educatius de la ciutat, que actualment gaudeixen de jocs o mobiliaris realitzats al Taller d’introducció als oficis artesans del SPL.

A la fira d’entitats va quedar de manifest que totes les persones que participen en aquests projectes hi guanyen. Amb el projecte “Construïm capacitats, construïm ciutat” la comunitat educativa pot treballar per desnaturalitzar l’antiga idea de discapacitat i generar una nova mirada, més normalitzadora del col·lectiu, mirada que se centra en les seves competències i capacitats, mirada que empodera a qui la rep.

2020-08-24T17:13:00+00:00