Participació del Grup a la Jornada Joves i Salut Mental de la Federació SMC

El passat 29 de novembre es va realitzar per part de la Federació Salut Mental Catalunya una jornada sobre Joves i Salut Mental, titulada “Acompanyament, itineraris i participació per no perdre oportunitats. Experiències nacionals i internacionals” al Palau Macaya.

Des del Servei d’Inserció Laboral de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental es va participar tant en assistència com en una ponència a una de les taules rodones.

La jornada va comptar amb la ponència internacional de Norka T. Malberg (Centre d’Estudi Infantil de la Universitat de Yale) en la taula inaugural sobre la intervenció amb joves en risc, que va abordar la millora del diagnòstic i el tractament social i comunitari. Malberg va compartir taula i ponència amb Mark Dangerfield, coordinador de l’Equip Clínic d’Intervenció a Domicili (ECID) de la Fundació Vidal i Barraquer.

Font fotografia: http://www.salutmental.org

Una altra de les ponències va ser la presentació del Programa XarxaJoves, que s’està portant a terme a Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Lleida, amb la participació de les entitats col·laboradores als tres territoris pilot. Aquest programa fa acompanyament integral per a joves amb problemes de salut mental de 16 a 25 anys.

A l’última part de la jornada es va fer una taula rodona amb el nom “Aportacions des de l’experiència: necessitats i reptes en l’acompanyament als joves”. On va participar la Violeta Pérez, Cap de Secció de l’Àrea d’Inserció Laboral de la nostra Fundació, parlant de joves, salut mental i món laboral.

Podeu accedir a tota la documentació de la jornada en aquest enllaç.

2020-01-04T14:16:23+00:00