Trobada virtual de la Plataforma ISEM

El passat dia 22 de juny es va celebrar la jornada tècnica d’ISEM amb el títol: “AFRONTANDO LA “ANTIGUA” REALIDAD: Diseñando el futuro en el ámbito de la salud mental con nuevas medidas y las mismas problemáticas”.

ISEM és una associació sense ànim de lucre constituïda per diverses entitats com a xarxa per a la promoció i inclusió social de persones amb malaltia mental. Actua, per tant, en el camp de la integració social i laboral de persones en risc d’exclusió social, especialment per problemes de salut mental i agrupa fundacions, associacions i altres entitats tant públiques com privades, d’àmbit estatal i regional, sent un dels seus leitmotivs possibilitar la trobada i la cooperació entre entitats.

En aquesta ocasió la trobada entre personal tècnic de les entitats d’ISEM, que ha hagut de ser virtual, ha possibilitat un espai de reflexió per a reaprendre de les lliçons que ens ha deixat la part més dura de la pandèmia, debatre les mesures que han vingut per a quedar-se en l’era Post-Covid19, i estudiar noves eines per a continuar oferint recursos i serveis a les persones usuàries i equip professional en condicions òptimes de seguretat.

Es van desenvolupar tres sessions tècniques paral·leles: una pels serveis d’inserció laboral, una altra pels serveis de suport domiciliari i residencial i una altra per serveis de rehabilitació. La jornada es va finalitzar amb una sessió conjunta per exposar les principals conclusions i temes tractats a les sessions tècniques.

Com a conclusions, es va plantejar formalitzar grups de treball en cada àrea per a abordar reptes com el perill de tornar a la institucionalització per la normativa estricta, trencar la bretxa digital tant de persones usuàries com a nivell professional, professionalitzar els Centres Especials d’Iniciativa Social, impulsar sistemes de teleformació, adoptar i adaptar nous protocols, procediments i plans de contingència i, finalment, combinar la teleassistència amb l’atenció presencial, que continua sent molt necessària per a mantenir i generar vincle entre el personal sociosanitari i les persones usuàries. Diversos professionals de diferents àrees de la Fundació Privada Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental van estar presents a aquesta trobada virtual.

La propera trobada se celebrarà, si les condicions ho permeten, a Bilbao el mes d’octubre del present any.

2020-08-24T17:16:31+00:00