Activitats del Programa Ocell de Foc

Durant aquest darrer mes, des del Programa Ocell de Foc Barcelona Nord s’han realitzat les següents accions:

El 29 de febrer el Programa Ocell de Foc Barcelona Nord va participar a la trobada anual de tots els nuclis del programa Ocell de Foc. Un espai de reflexió i posada en comú dels reptes i oportunitats que va tenir lloc a la Nau Bostik.

El passat 5 de març, el Programa Ocell de Foc Barcelona Nord va organitzar a l’Espai Jove Casa Sagnier la projecció del documental “Dona, vostè no té res” de Sense Ficció produït per Eva Martínez Corcuera i Anna Marquès (Televisió de Catalunya – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

L’obra recull el testimoni de pacients i professionals sobre la violència obstètrica, salut mental i malalties cardiovasculars. Fent visible el tracte discriminatori i humiliant que moltes dones han patit i pateixen per part del sistema sanitari. A posteriori, es va reflexionar i debatre sobre la nostra mirada envers el biaix de gènere i la salut, posant l’èmfasi en la salut mental i vivència de les joves.

Dins el mòdul de formació en competències transversals que reben els joves que realitzen la Formació Dual en Electromecànica, el passat 6 de març el programa va impartir un Taller d’informació i prevenció i lluita contra l’estigma de la salut mental on els joves han pogut expressar els seus dubtes i pors en la temàtica. Aquest taller es va fer a la seu de la Fundació Adsis.

Finalment, el 21 de març es va realitzar als Salesians de Sarrià una activitat de promoció i prevenció de la salut mental adreçada a les famílies dels estudiants de postobligatòria en la qual es va donar resposta a les següents preguntes: Com podem detectar senyals d’alarma? Com podem acompanyar als joves? De quins recursos disposem? Aquesta activitat va comptar amb una alta participació per part de les famílies.

La Fundació CHM Salut Mental forma part i encapçala el Programa Ocell de Foc Barcelona Nord juntament amb la Fundació Adsis, Fundació els Tres Turons i Salesians Sant Jordi (Plataforma d’Educació Social Martí-Codolar).

Ocell de foc és un programa impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que oferirà atenció a joves per millorar la seva autonomia i per desenvolupar el seu projecte d’inserció sociolaboral.

2024-04-01T17:58:47+00:00