Col·laboració en el cicle de xerrades organitzades pel PIJ Les Corts

Des de l’equip Konsulta’m es va col·laborar en el cicle de xerrades organitzades pel punt d’informació juvenil de Les Corts (PIJ-LC) adreçades a pares i mares. Concretament, es va parlar sobre la salut emocional en l’adolescència: Claus per entendre’s i acompanyar.

Sabem que l’adolescència és un moment de crisi en la vida de les persones i que més de la meitat des trastorns apareixen en aquesta edat. Els pares sovint se senten amb poques eines per acompanyar en aquest moment crític i conflictiu.

La xerrada va tenir l’objectiu d’apropar el món adolescent al les famílies a traves de la reflexió sobre la seva pròpia adolescència i els canvis que succeeixen en les persones a diferents nivells (corporal, cognitiu, emocional i relacional). També es va donar peu a pensar sobre el paper de la família avui en dia i com acompanyar en aquest trànsit a els/les adolescents des d’un model relacional i d’escolta activa, atenta i empàtica. Es va diferenciar el patiment, el malestar i el trastorn, així com identificar les senyals d’alarma de trastorn mental. Finalment, es va informar sobre els recursos disponibles dins la comunitat per a joves, els tallers i programes adreçats al benestar emocional i la detecció de possibles malestars i la via d’accés als serveis especialitzats en cas de necessitat.

Les famílies es van mostrar interessades i agraïdes de poder compartir.

Els espais Konsulta’m de les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi están oferts per profesionales del CSMIJ de Les Corts y de Sarrià-Sant Gervasi de la Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental.

2023-05-04T12:48:28+00:00