El Grup de Lectura del SRC-SSG guanya un Premi de Bones Pràctiques en Lectura Fàcil

L’Associació de Lectura Fàcil és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a fer accessible la lectura, la cultura i la informació, especialment per a aquelles persones que per algun motiu presenten dificultats lectores. Des de fa 12 anys, aquesta associació convoca un premi de bones pràctiques per tal de promocionar iniciatives que utilitzin materials de lectura fàcil per promoure la lectura, la inclusió social i l’accessibilitat informativa.

En la present edició s’han presentat experiències d’arreu del territori espanyol que reflecteixen els diferents àmbits on poden aplicar-se els beneficis que la lectura fàcil: infants i adolescents amb problemes lectors, persones migrades en procés d’aprenentatge d’una nova llengua, gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual, etc.

El passat dia 1 de febrer l’Espai Línia va acollir el lliurament de Premis de Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2022, reconeixent les quatre entitats que han destacat en aquest àmbit al llarg de l’any. El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Sarrià – Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental del Grup CHM Salut Mental, ha estat una de les entitats guardonades per la seva experiència del Grup de Lectura Fàcil per persones amb problemes de salut mental, activitat que es realitza des de l’any 2018 a la Biblioteca Clarà del districte de Sant Gervasi.

El jurat, format per representants del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, de la Direcció General de Política Lingüística i Biblioteques de Barcelona, ha destacat la relació entre el SRC i la Biblioteca, ha valorat la importància de la lectura per contribuir a una bona salut mental i ha animat a poder replicar aquest projecte en altres centres de salut mental d’arreu del territori.

Al llarg d’aquests anys, des del Servei de Rehabilitació Comunitària s’han pogut constatar els valuosos beneficis que la lectura aporta a les persones ateses: estimula el raonament, la concentració i la memòria, promou la curiositat i el pensament crític, millora la confiança, l’expressió de les pròpies opinions i ajuda a mantenir-se connectat amb altres persones compartint les emocions i coneixements que les lectures poden generar. A més, també ajuda a modular emocions, ja que pot reduir l’estrès i la sensació de soledat.

· Enllaç a la notícia i a la fotografia del lliurament del premi: aquí.

2023-03-01T23:07:16+00:00