III Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya

El passat 29 de febrer i 1 de març del 2024 es va celebrar el “III Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya”, a l’Auditori i Centre de Convencions AXA (Barcelona) en el qual es va comptar amb l’assistència de professionals del CSMIJ de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts, del Grup CHM Salut Mental.

La temàtica principal del congrés pivotava sobre “Com afrontar els reptes de la gestió infermera” on professionals del món de la gestió infermera van exposar i posar en comú els coneixements, habilitats i actituds que ens han de permetre millorar la qualitat de l’atenció sanitària i l’efectivitat i l’eficiència dels serveis infermers.

Un dels temes més repetits era la carència de nous professionals i les dificultats per poder motivar i mantenir els equips, evitant la “fuga de cervells” dels nostres graduats, on les dades evidencien que són dels millors preparats de tota Europa. A la primera taula rodona, es va parlar de com la Intel·ligència Artificial (IA) ens pot ajudar a ser més eficients, i dels riscos ètics i legals del seu ús.

La conferència de tancament la va realitzar el meteoròleg Tomàs Molina, que va destacar “Com afecta el canvi climàtic a l’atenció sanitària i a la salut de les persones”, on el paper de la infermeria serà fonamental per tal de resoldre les barreres que comportaren a la pràctica i les cures d’aquests problemes de salut.

Programa del congrés disponible al següent enllaç: aquí.

2024-04-01T17:41:11+00:00