Participació al XXII Congreso Nacional i III Internacional de la Sociedad de Psicología Clínica (SEPC)

Els passats 18, 19 i 20 de maig de 2023, més de 800 assistents van assistir al XXII Congreso Nacional i III Internacional de la Sociedad Española de Psicología Clínica (SEPC).

La SEPC, la societat científica que congrega al major nombre de psicòlegs i psicòlogues clíniques del territori espanyol, va convocar a experts nacionals i internacionals a debatre sobre les necessitats, reptes, llocs comuns, casos concrets i solucions en matèria de salut mental.

Una de les taules rodones, va estar dedicada a la presentació de tres experiències en el tractament de psicoteràpia de grups multifamiliars. Si bé aquesta modalitat d’intervenció es va estenent en alguns centres de salut mental d’adults, els tractaments en serveis infanto-juvenils són molt anecdòtics.

El CSMIJ de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, és pioner en aquestes intervencions psicoterapèutiques d’ençà que les va iniciar el gener de 2016.

Des del CSMIJ, la Patrícia Escalona, psicòloga clínica de l’equip, terapeuta grupal i investigadora principal del projecte de recerca “Eficàcia dels grups multifamiliars en un Centre de Salut Mental Infanto-Juvenil” va presentar l’experiència, la metodologia i els beneficis d’aquest tractament psicoterapèutic.

2023-08-01T14:44:37+00:00