Participació en la comissió de seguiment del Konsulta’m joves

L’equip Konsulta’m de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, gestionat per l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, va participar el passat dimecres 28 de juny de 2023 en la comissió de seguiment del programa del Konsulta’m de joves.

Durant la sessió, un membre del nostre equip, Albert Sala, diplomat en infermeria del programa i del CSMIJ de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, va realitzar una presentació sobre un cas complex que s’ha atès recentment al nostre servei. El cas va obrir la reflexió grupal amb els altres equips Konsulta’m sobre la importància de poder detectar aquests casos i/o situacions, la complexitat de la simptomatologia i les barreres que suposa l’atenció en l’entorn comunitari. També la necessitat de facilitar l’accés i la vinculació als recursos de salut mental a les persones que ho necessiten.

Un dels objectius del programa és detectar de forma precoç els primers signes de patiment mental en els i les joves que poden donar lloc a un trastorn mental per facilitar l’accés ràpid al tractament adient. Això es realitza a través de la presència dels i de les professionals sanitaris/tàries en els entorns comunitaris que permet una major proximitat a la població adolescent i jove.

L’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental gestiona els espais Konsulta’m dels districtes de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi.

Podeu consultar els punts d’atenció al següent enllaç: aquí.

2023-08-01T14:14:52+00:00