Participació en l’acció comú “Clean-up Europe” en commemoració del Dia Mundial pel Medi Ambient

El passat dijous 9 de juny, en commemoració al Dia Mundial pel Medi Ambient, un grup de persones usuàries i professionals del Servei de Rehabilitació Comunitària de Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, va organitzar una acció de promoció de l’ús respectuós i sostenible de la natura juntament amb el Consorci del Parc Natural de Collserola.

L’acció, emmarcada dins del moviment Clean-up Europe, va consistir en una sortida per a recollir residus que havien estat abocats de manera inadequada a la zona de Vallvidrera Superior. L’Educador Mediambiental del Consorci, Albert García, va acompanyar el grup durant tota la recollida per camins de natura i el va convidar a reflexionar sobre la manca de consciència social que encara existeix en relació a la cura del nostre planeta.

Al Parc de Collserola hi ha serveis de neteja i recollida, però no arriben a tots els racons, i és en aquest punt on les persones voluntàries poden aportar el seu granet de sorra en la cura del nostre entorn, que, al cap i a la fi, és casa nostra també.

El Clean-up va durar dues hores i va portar a recollir prop de 75 quilos de residus de tota mena, que van classificar al seu contenidor corresponent. Per acabar la jornada, el grup va fer un dinar de carmanyola a Vallvidrera, satisfets i satisfetes de la seva tasca i gaudint d’un espectacular dia de sol.

Donat l’èxit de la sortida i el retorn positiu de les persones participants, aquesta acció podria marcar l’inici d’una sèrie d’accions per conscienciar i promoure la cura del nostre planeta.

2022-06-30T14:21:50+00:00