Projecte FIS de col·laboració amb l’Hospital Clínic

Des de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts, del Grup CHM Salut Mental, s’ha signat un projecte de col·laboració, en el qual el CAS Les Corts participarà en un estudi d’investigació FIS, coordinat des de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Es tracta d’un projecte d’investigació FIS de cribratge de malaltia hepàtica en persones amb trastorn per ús d’alcohol que es durà a terme en diferents centres addiccions.

Des del CAS Les Corts es farà una selecció de pacients que inicien seguiment en el programa de deshabituació de l’alcohol. És un estudi d’investigació en el que s’avaluarà la utilitat i viabilitat d’un mètode de cribratge per la detecció de fibrosi hepàtica mitjançant el mesurament de la rigidesa hepàtica en les persones que presenten un consum d’alcohol abusiu. El principal objectiu de l’estudi és avaluar la prevalença de fibrosi hepàtica en persones amb consum elevat d’alcohol a través del FibroScan®, un mètode no invasiu simple i àmpliament utilitzat que mesura la rigidesa hepàtica i identifica la fibrosi hepàtica.

El projecte suposarà un benefici pels pacients i per avançar en el coneixement de la malaltia. La informació que se n’obtingui com a resultat d’aquest estudi, podria ajudar a millorar la detecció precoç de malalties hepàtiques cròniques.

Font fotografia: CANVA

Aquest és un estudi d’investigació no comercial coordinat des de l’Hospital Clínic de Barcelona – Idibaps i finançat amb una beca de la Fundación Carlos III FIS codi PI22/00910.

Aquest estudi ha sigut revisat i aprovat pel grup independent Comitè d’Ètica de recerca de l’Hospital Clínic de Barcelona. L’estudi es realitzarà en conformitat amb la Declaració de Helsinki.

2023-05-04T19:36:49+00:00