Reunió de presentació de resultats del projecte col·laboratiu “Enquesta sobre Estigma i Salut Mental”

Al mes de febrer anunciàvem i difoníem en aquest butlletí l’Enquesta sobre Estigma i Salut Mental realitzada pel Grup Antiestigma dels Serveis de Rehabilitació de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi de l’Associació Centre d’Higiene mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental. Aquest ha estat un projecte participatiu on persones amb experiència pròpia en problemes de salut mental i professionals de l’àmbit de la salut mental i la recerca, han treballat conjuntament durant totes les etapes. La metodologia participativa fomenta la col·laboració i l’apoderament de les persones amb problemes de salut mental, facilitant compartir les pròpies perspectives i coneixements, aconseguint així una comprensió més completa i precisa dels reptes que enfronten diàriament. Els projectes participatius també contribueixen a reduir estigmes i prejudicis associats als trastorns mentals, generant recomanacions i solucions més adequades i realistes per millorar els serveis de salut mental i la qualitat de vida de qui viu amb aquests condicionants.

El passat dijous 29 de juny, el Grup Antiestigma va presentar els resultats obtinguts a l’Enquesta a les entitats que van col·laborar en aquest procés. La reunió, celebrada al Centre Cívic Vil·la Urània, va ser una productiva sessió de treball on representants de la UB, UAB i del Programa Ocell de Foc del nucli Barcelona Nord van destacar la feina feta, van aportar suggeriments per a l’aprofundiment en la interpretació dels resultats i van posar en valor l’impacte reflexiu que l’enquesta ha generat en les més de 1.000 persones que l’han respost. Segons dades estimades, ha suposat més de 230 hores de reflexió per part dels i les persones enquestades.

Un dels acords de les entitats, abans de finalitzar la reunió, va ser mantenir i continuar desenvolupant línies de col·laboració futures. Algunes d’aquestes serien la difusió dels seus resultats, la rèplica de l’enquesta en col·lectius diana, la participació de persones amb experiència pròpia a les programacions de les Universitats i màsters, així com als programes d’atenció a població jove.

Molt satisfetes pel treball realitzat, seguirem treballant col·laborativament!

2023-08-01T14:03:47+00:00