Dia Mundial de la Salut Mental

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el dia 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de conscienciar sobre els problemes de salut mental a tot el món i amb motiu d’aquest dia el Grup CHM Salut Mental participarà en els següents actes:

  • Xerrada Art i Salut, que celebrarem el proper 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, i on parlarem sobre els múltiples beneficis que comporta el fet de crear. Aquesta xerrada és un acte complementari de l’exposició de la 17a edició de Parelles Artístiques, iniciativa impulsada per Osonament en la que el Grup CHM Salut Mental participa. La Xerrada es realitzarà al Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart i estarà organitzada conjuntament entre el Programa d’Art Comunitari #ArtCom del Grup CHM Salut Mental i el Centre Cívic. Les professionals del Grup CHM Salut Mental a càrrec de l’acte seran Montserrat Rigol i l’Héctor Sió.
  • La Comissió de sensibilització del Projecte Accés del Consorci del barri de la Mina, el proper 10 d’octubre, convidarà a “Fer una pausa per a la Salut Mental” al mercat dels Encants de Sant Adrià del Besòs. L’acte serà de 10h a 13h i comptarà amb una parada amb informació de les diferents entitats que treballen per a la salut mental del municipi i, a més a més, es podrà participar en el challenge #donauncopdemà. Aquest acte està organitzat conjuntament entre la Taula de Salut Mental de Sant Adrià del Besòs, Projecte Accés del Consorci del barri de la Mina, SRC Bètula de BSA, Centre Fòrum de Parc Salut Mar i Servei Prelaboral Bètula de SMBN. El Servei d’Inserció Laboral de la Fundació CHM Salut Mental gestiona el Projecte Accés del Consorci del barri de la Mina.
  • Per part del Servei de Rehabilitació Comunitària de Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental les Corts, es realitzarà una Jornada de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental al Centre Cívic Vil·la Urània, coorganitzada entre les persones usuàries i l’equip assistencial. Un matí de reflexions i dinàmiques que es realitzarà el dia 17 d’octubre.
  • El mateix dia 10 d’octubre des dels Serveis de Rehabilitació Comunitària es realitzarà una sortida a la natura, oberta a les seves persones usuàries, que consistirà en l’apadrinament de la Font de Sant Ramon del Parc de Collserola. Apadrinar una font implica visitar-la regularment i tenir cura del seu manteniment, amb la guia d’un educador mediambiental.

2024-01-14T15:56:35+00:00