Enquesta sobre Salut Mental i Estigma, un projecte col·laboratiu

Des dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, més concretament des del Grup Antiestigma, fa anys que estan treballant per tal d’aconseguir una mirada més lliure d’estigma a la nostra societat realitzant petites accions de proximitat.

Una de les darreres tasques del Grup ha estat l’elaboració d’una enquesta per tal de conèixer el nivell d’estigma associat als problemes de salut mental, actualment present a la nostra societat. Ja existeixen instruments sobre aquest tema, però en aquest cas, l’enquesta ha estat elaborada per persones amb diferents experiències en l’àmbit de la salut mental (des de l’experiència en primera persona, a la professional). La intenció és tenir un coneixement més acurat sobre les actituds i conductes de discriminació que s’amaguen sota cada tipus d’estigma, per tal de portar a terme accions col·laboratives que ens permetin millorar el coneixement i comprensió dels problemes de salut mental en el nostre entorn més proper.

Aquest treball ha passat per diverses fases. Inicialment, s’ha fet un treball intern de reflexió, debat i selecció de temes per tal de dissenyar una primera versió de l’enquesta. A continuació, un grup de persones expertes (algunes amb experiència pròpia, altres dels àmbits de la salut, recerca i universitari) han fet una revisió externa per tal de millorar la versió inicial amb les seves aportacions. Finalment, l’enquesta ha estat revisada a nivell de protecció de dades i digitalitzada.

Amb una gran satisfacció per la feina feta, des del Grup Antiestigma us presenten l’Enquesta sobre Salut Mental i Estigma, un projecte col·laboratiu. Us animem a respondre-la i compartir-la amb totes les persones que considereu. La intenció un cop recollides les dades obtingudes, serà dissenyar accions per continuar avançant per una societat lliure d’estereotips.

Només amb uns minuts del vostre temps, us podeu sumar al nostre projecte col·laboratiu, animeu-vos a participar-hi!

· Enllaç a l’enquesta: https://forms.gle/KvdsH5F7FvgXAqtv5

2023-02-04T17:17:11+00:00