Premi al Programa Konsulta’m

El Konsulta’m és un programa que va posar en marxa l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb els centres de salut mental l’any 2018 a fi de detectar, orientar i acompanyar als adolescents i joves amb possible patiment de salut mental. Inicialment, es dirigia a la població de 12 a 22 anys i actualment, donat el seu èxit, s’ha fet extensible a la població major de 22 amb el suport de professionals de salut mental d’adults.

El programa Konsulta’m ha estat reconegut amb el 1r premi a la XXIII Jornada de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial que aquest any s’ha celebrat sota el lema “De processos a resultats. Quant hem avançat en Qualitat assistencial”. Aquesta jornada va ser un espai de treball i coneixement, on compartir experiències d’èxit i projectes en els que encara no s’han assolit els objectius fixats, però que mostren una millora continua.

Més informació sobre el projecte guanyador: aquí.

Actualment, el programa de 12 a 22 anys compta amb 13 equips Konsulta’m que van realitzar 2.916 atencions a joves, adolescents i famílies durant el 2022. La major part de joves eren noies que presentaven un malestar emocional i les actuacions realitzades van ser: orientació emocional, suport a la família i orientació a serveis comunitaris. També es van fer 483 atencions als equips comunitaris (serveis educatius i comunitaris) realitzant coordinacions, presentacions del servei i orientacions a professionals.

L’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental gestiona els espais Konsulta’m dels districtes de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi.

Podeu consultar els punts d’atenció al següent enllaç: aquí.

2023-09-29T16:55:58+00:00