X Àgora – Experiències i bones pràctiques de les entitats Federació Catalana de Drogodependències

El passat 21 de març es va celebrar l’Assemblea anual i l’espai Àgora, espai per donar a conèixer els serveis, programes i les activitats a les entitats de la Federació Catalana De Drogodependències (FCD).

Des del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodepències de Les Corts (CAS Les Corts), la coordinadora i treballadora social, Ingrid Esteve, va presentar com a Experiència, el projecte d’intervenció grupal “Grup de recuperació de les violències masclistes viscudes”, en el marc del Circuit de Violència Masclista de Les Corts (CVMLC).

Ha sigut un projecte de col·laboració entre serveis de salut mental i addiccions (CAS Les Corts) i d’atenció a la dona (PIAD Les Corts) i s’ha dut a terme per dues professionals d’ambdós serveis i estava adreçat a dones majors d’edat ateses des d’algun servei que formen part del CVMLC i que viuen o han viscut violència masclista per part de la parella o exparella, al districte de Les Corts. El grup es va iniciar el 10 de març de 2022 i va finalitzar el 16 de juny de 2022, amb una duració de 2h cada sessió i freqüència setmanal.

El grup d’intervenció psicosocial en violència masclista ha permès a les dones participants, identificar les violències viscudes i de no responsabilitzar-se d’aquestes. La intervenció grupal també ha permès, a través de la reflexió conjunta, l’autoconeixement, l’autoavaluació i el suport mutu, que s’aconsegueixi la recuperació i superació de les conseqüències de la violència de gènere, així com la prevenció de possibles situacions futures de maltractament. Així com reprendre la pràctica d’habilitats socials i de comunicació assertiva i ha suposat la creació d’una xarxa social de suport entre elles i una millora en els seus nivells d’autoestima i seguretat personal.

Les conductores del grup han valorat que aquest projecte ha estat un punt de partida en el procés de canvi d’aquestes dones.

El vídeo de l’Àgora amb la presentació es pot visualitzar en el canal de Youtube de la FCD Federació Catalana de Drogodependències al següent enllaç:
https://www.youtube.com/watch?v=iVfNvAL_tDE (del 26:53 al 40:37 min).

El document de la presentació de la ponència es pot veure al següent enllaç:
http://www.fcd.cat/quefem/ja-pots-veure-les-presentacions-de-lagora/

La Fundació CHM Salut Mental, del Grup CHM Salut Mental, forma part de les entitats membres de la Federació Catalana de Drogodependències.

2023-04-13T19:00:02+00:00