X Jornada de BCN Salut Mental

El passat 6 de juliol es va celebrar la X Jornada BCN Salut Mental amb el títol “Promoció de bones pràctiques en temps de pandèmia: Re-evolucionem el model?”. L’acte estava previst en format presencial al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, però l’actual repunt de casos de Covid-19 va modificar el format i finalment es va realitzar en format híbrid: amb els ponents presencialment i en format telemàtic per a professionals, persones usuàries i familiars assistents.

Lluís Lalucat, president de BCN Salut Mental, i Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, van donar la benvinguda i van presentar l’acte, seguit de la conferència central a càrrec d’Àngel Martínez Hernáez, doctor en Antropologia Cultural i professor catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, amb el títol “Cap a una nova cultura? Paradoxes de l’atenció en salut mental en la societat postpandèmica” i moderada per Alicia Roig, vicepresidenta de BCN Salut Mental.

Posteriorment, es van presentar diferents experiències sota el títol: “Noves pràctiques arran de la pandèmia: experiències rellevants de BCN Salut Mental”. Aquesta taula va ser moderada per Mercè Teixidó, membre de la Junta Directiva de BCN Salut Mental.

A continuació, es va presentar el Model d’atenció en salut mental a càrrec de Francesca Asensio, membre de la Junta Directiva de BCN Salut Mental, i Jordi Relaño, membre de la Comissió de Participació de BCN Salut Mental. La presentació va estar moderada per Cristina Teixidó, membre de la Comissió Tècnica Assistencial de BCN Salut Mental.

Finalment, a la taula “Avançant cap a l’atenció integrada en salut mental: situació actual i reptes de futur” es va comptar amb la participació de Joan Vegué, director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, Montserrat Vilella, directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat del Departament de Drets Socials, i Isabel García, subdirectora general de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector del Departament d’Empresa i Treball. La moderació va anar a càrrec de David Clusa, membre de la Junta Directiva de BCN Salut Mental.

La cloenda de la jornada va comptar amb la participació de Joan Vegué, director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, Magda Casamitjana, directora de Pacte Nacional de Salut Mental i David Clusa, membre de la Junta Directiva de BCN Salut Mental.

El Grup CHM Salut Mental ha format part del Comitè Organitzatiu.

2022-08-02T21:00:10+00:00