Dia Internacional de la Dansa a Les Corts

El Grup CHM Salut Mental i La Caldera de les Corts, Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques, comparteixen la mateixa passió per la Dansa i us conviden a participar en la Celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Es celebrarà amb un acte de caire inclusiu i festiu en el qual es presentaran breus propostes de Dansa, la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa i una coreografia col·lectiva per a acabar tots i totes ballant.

Amb les actuacions de:

MAGÍ SERRA I ANA MARIA KLAJNŠČEK presentant un fragment de Cossoc.
LIANT LA TROCA amb la peça Sense con tacte.
• GRUP DANSA dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Grup CHM Salut Mental presentant Despertar és possible.
• L’acte acabarà amb una ballada conjunta del tema residus del sistema de LO PETIT COMITÈ.

Divendres, 29 d’abril a les 17:30h.
Plaça Comas de les Corts.

Fotografia cedida per UruB

Cossoc (fragment), de MAGÍ SERRA I ANAMARIA KLAJNŠČEK
Cossoc és un duet de dansa i equilibris concebut per a integrar-se amb l’entorn. Aquesta coreografia hipnòtica és plena d’imatges suggeridores d’allò que poden fer dos cossos en equilibri constant. Cossoc és un moviment de recerca sobre la complexitat i la simplicitat d’una relació, una finestra d’observació i curiositat per a l’espectador, en la frontera entre l’espai públic i l’espai privat.

Sense con tacte de LIANT LA TROCA
Existeix un jutge poc visible, elegantment cruel, amb escassa consciència de si mateix, i que, no obstant això, decideix qui pot volar i qui no. O ets falcó, o papallona amb grillons. El teu esperit necessita expandir-se. Qui pot elevar-se arrossegant cadenes? Et jutgen, ho creus. T’aparten, ho naturalitzes. Et neguen, ho assumeixes. Et van condicionar a témer les ombres que ens sobrevolen; però no poden danyar-te més enllà de la por. Dona’t permís. Arrisca’t. Aventura’t a explorar. Sorprèn. Accepta el desafiament, equivoca’t. Comparteix el teu èxit i el teu fracàs. Fes-te visible, uns altres seguiran les teves petjades. Vola…Vola… I ja ningú tornarà a mirar-te des de dalt.

Despertar és possible del Grup de Dansa del Grup CHM Salut Mental
Els Serveis de Rehabilitació Comunitària de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, ens presenten una acció performativa que ens convida a despertar consciències tot trencant l’estigma en Salut Mental. L’elaboració d’aquesta proposta ha estat realitzada en col·laboració amb el Grup Antiestigma dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Grup CHM Salut Mental.

Ballada final conjunta del tema “residus del sistema” de LO PETIT COMITÈ
Finalment, l’Acte es clourà amb una ballada final conjunta on convidarem al públic a ballar la coreografia que el Grup de Dansa del Grup CHM Salut Mental ha preparat per a commemorar el Dia Internacional de la Dansa a les Corts.

Organitza: Grup CHM Salut Mental.

Amb la col·laboració de La Caldera de les Corts, Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques i el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Espai Inclusió i l’Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya.

MAGÍ SERRA ha treballat amb coreògrafs com Roberto Olivan, Guy Nader i María Campos, Roser López Espinosa, Lali Ayguade i Sònia Gómez, i fa 6 anys va començar a crear els seus propis projectes. Actualment també treballa al projecte Brots Transhumants, en col·laboració amb el músic Arnau Obiols i el videoartista Pepe Campos.

ANAMARIA KLAJNŠČEK és una artista i intèrpret eslovena que ha treballat per a la companyia alemanya TanzMainz (creant amb Sharon Eyal, GN/MC, Guy Weisman i Roni Haber). Actualment, treballa amb diferents coreògrafs, com Roser López Espinosa, Maja Delak, Pere Faura i Guy Nader i Maria Campos, a més de fer la seva feina. L’any 2019 l’Anamaria i el Magí van iniciar una investigació d’un nou principi físic de partnering. Fruit d’aquesta col·laboració van crear el duo Cossoc, amb la coproducció de FiraTàrrega, Graner i RocaUmbert. A més del duo, han creat un vídeo dansa i també fan tallers sobre la seva proposta de partnering.

LIANT LA TROCA és un col·lectiu de Dansa construït en el 2011 per Patricia Carmona i Jordi Cortes en l’espai de la Troca a Roca Umbert de Granollers. És un col·lectiu compost per persones amb diferents capacitats, tant artístiques com motrius. Per aquesta raó, acosta l’espectador a conceptes com Capacitat, Integració, Accessibilitat, Inclusió,… esborrant de la seva ment conceptes com Discapacitat, Rebuig, No accessible, Segregació… Els components venen de diferents àmbits socials, però coincideixen en la necessitat d’expressar-se mitjançant l’art i el moviment, sigui com sigui la seva capacitat física, mental, emocional…

El GRUP DE DANSA dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de Les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, de l’Associació Centre d’Higiene Mental Les Corts del Grup CHM Salut Mental, és un grup format per persones vinculades als Serveis de Rehabilitació amb una motivació en comú: la Dansa. Ballem per divertir-nos i per expressar-nos, però també per fer Salut i donar visibilitat a la Salut Mental mitjançant el llenguatge del cos. Volem fer servir l’Art, la Creativitat i la Dansa per arribar a la gent i convidar-la a pensar: I tu què balles per la Salut Mental?

2022-04-14T14:28:40+00:00